קנדידה

האתר הישראלי לקנדידה

04-8623901

דניאלה שפי
מומחית לרפואה טבעית
ואבחון וטיפול בקנדידה

להזמנת תור לדניאלה

מחקרים על קנדידה

עדכונים בנושא הקנדידה

הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם

האם את/ה מטפל/ת מוסמכ/ת?

 

בשנים האחרונות מתגלה המשמעות של קנדידה ויותר ויותר מחקרים נערכים בכל העולם. התוצאות מפתיעות, ושוללות את הדעה שהייתה בעבר שפטריות שמר הן לא מזיקות. בעקבות העלייה המדאיגה במקרים של חולי זיהום פטרייתי הקהילה הרפואית בכל העולם (ובקרוב גם בישראל) הבינה את הדחיפות בשינוי היחס לקנדידה.

 

 

קנדידה ופסוריאזיס

בשנת 2001 נערך מחקר במכון רפפורט - פקולטה לרפואה בטכניון שבחיפה, על הקשר בין פסוריאיזיס וקנדידה. נבדקו 50 חולי פסוריאזיס ו-50 אנשים בריאים. כמות הקנדידה ברוק ובצואה אצל חולי הפסוריאזיס הייתה בצורה משמעותית יותר גבוהה מאשר בקבוצת הבריאים. מסקנת החוקרים הייתה שאצל חולי פסוריאזיס צריך לשקול גם טיפול אנטי פטרייתי.

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=1021742

 

במחקר נוסף באוניברסיטה בטנסי שבארה"ב גילו שמטופלים עם פסוריאזיס הגיבו בצורה חיובית לטיפול אנטי פטרייתי (פורסם ב-Acta Derm Venerol, Stockholm).

http://www.drcranton.com/yeast/wmcrook.htm

 

 

סינוסיטיס כרוני

במחקר שנערך ב-Mayoclinic שבארה"ב, מרכז בינלאומי מוכר לרפואה ומחקר, בדקו את הקשר בין סינוסיטיס כרוני להמצאות פטריות. המחקר נערך על 210 מטופלים עם סינוסיטיס כרוני. אצל 96% מהנבדקים נמצאו פטריות במערות האף. החוקרים גילו יותר מ-40 סוגים שונים של פטריות במערות האף אצל הנבדקים. הם הגיעו למסקנה שהגורם לסינוסיטיס אקוטי וכרוני הוא זיהום פטרייתי. בעקבות התוצאות של המחקר ה-National Institue of Health נתנו למרכז 2.5 מיליון דולר למחקרים נוספים כדי לחקור את התגובה האימונלוגית על הקנדידה. כרגע נערכים 16 מחקרים שונים על תפקיד הפטריות במחלות דלקתיות במערכת הנשימה. עפ"י סטטיסטיקה של המרכז, כמעט 37 מיליון אמריקאים סובלים מזיהום פטרייתי.

http://www.scribd.com/doc/7039744/Mayo-Clinic

 

פרוסטטיטיס וקנדידה

במחקר שנערך במכון הרפואי בבולגריה, במחלקת נפרולוגיה ואורולוגיה, מצאו שמתוך 1100 חולי פרוסטטיטיס , היו 147 מקרים שבהם הפרוסטטיטיס היה על רקע פטריות. הבדיקה נעשתה בנוזל הפרוסטטה (EPS). התוצאה הפתיעה את העולם הרפואי מכיוון שעד אותו מחקר לא ידעו שדלקת בפרוסטטה יכולה להיות על רקע פטרייתי. לאותם מטופלים הייתה תגובה טובה לטיפול עם תרופות אנטי פטרייתיות. מסקנת החוקרים הייתה שלאותה קבוצת חולים בעלי פרוסטטיטיס על רקע פטרייתי יש לתת יחס וטיפול שונה משאר חולי הפרוסטטיטיס.  

http://home.swipnet.se/isop/dimitrakov.htm#Fungal

 

פיברומיאלגיה וקנדידה

ד"ר וויליאם שאו, M.D, ממעבדת Great Plains בארה"ב, גילה שהחומצה הטרטרית בשתן אצל חולי פיברומיאלגיה גבוהה פי 50 מהרגיל.

http://www.greatplainslaboratory.com/italian/fibromyalgia.html

 

השפעת הטוקסינים על המוח

ד"ר ברוס סמון (PhD, M.D), חקר כיצד משפיעה קנדידה אלביקאנס ישירות על המוח דרך יצירת כימיקלים רעילים שמאיטים את פעילות המוח. הוא מקשר אוטיזם, ADD, ADHD, תסמונת טורט, סכיזופרניה, כאבי ראש, דיכאון ועייפות ישירות עם זיהום פטרייתי.

http://www.nutritioninstitute.com/yeast_info.html

 

ד"ר וילאם שאו (PhD, M.D) וחוקרים של האוניברסיטה בקנזס סיטי, מצאו מטבוליט פטרייתי בשתן של חולי אוטיזם. לאחר טיפול אנטי פטרייתי, נראה שיפור משמעותי בסימפטומים של הילדים.

http://www.autism.com/triggers/candida_org.htm

 

ד"ר סטפן אדלזון מהמרכז לחקר האוטיזם שבאורגון, טוען שיש הוכחה גורפת שהשמר שנקרא קנדידה עלול לגרום לאוטיזם ולהחמיר התנהגויות ובעיות רפואיות אצל אוטיסטים.

http://www.ei-resource.org/articles/autism-articles/the-candida-yeast%11autism-connection/

 

קנדידה ואסטמה

חוקרים מאוניברסיטת ורג'יניה וחוקרים בבלגיה מצאו שטיפול אנטי פטרייתי עזר למטופלים שסבלו מאסטמה. העבודה התפרסמה ב-Journal of Allergy and Cinical Immunology.

http://www.jacionline.org/article/S0091-6749(04)03553-5/fulltext

 

במחקר כפול סמיות שנערך באוניברסיטת מנצ'סטר ופורסם ב-Americaan Journal of Respiratory and Critical care medicine נמצא ש-62% מבעלי אסטמה חמורה הגיבו בצורה חיובית לחומר שנקרא איטרקונזול אותו קיבלו פעמיים ביום. הסימפטומים שהשתפרו: נזלת, תפקודי ריאות ושיפור באיכות החיים. פרופ' דויד דנינג, החוקר הראשי במחקר, אומר שתוצאות המחקר פותחות דלת לדרכים נוספות לעזור למטופלים עם אסטמה קשה. הוא מוסיף ואומר שאיטרקונזול לא מתאים לכולם אבל כשזה מתאים האפקט הוא דרמטי.

http://www.aspergillus.org.uk/education/aaa08DD.pdf

 

פרופ' הווארד ג'נקינסון במחלקה המדעית לפה ולשיניים, קיבל שני מיליון דולר ממשרד הבריאות בארה"ב על מנת לחקור זיהומים שמקורם בקנדידה אלביקנס. פרופ' גנקינסון הוא לא מקרה בודד. בכל העולם התחילו להשקיע הרבה מאוד כספים לחקר הקנדידה.

 

 



 

       יש לכם שאלות על אבחון קנדידה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

 

   רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו?      אין לי שום שאלות אני רוצה להזמין את הבדיקה עכשיו