הליקובקטור פילורי וקנדידה
קנדידה לעומת הליקובקטור פילורי
כמו זיהום פטרייתי של קנדידה גם החיידק הליקובקטור פילורי נפוץ מאד באוכלוסיה האנושית, הן בקרב מבוגרים והן אצל ילדים.
אז מה ההבדל? ומה משותף?
הליקובקטור פילורי הוא חיידק ואילו קנדידה היא פטריית שמר. הליקובקטור(H< PILORI) נמצא בעיקר בקיבה ולעיתים קרובות גם בתריסריון, ולעומת זאת מקור הקנדידה נמצא בד"כ במעיים. קנדידה בודקים בבדיקת צואה. בדיקת ההליקובקטור הנפוצה ביותר היא בדיקת נשיפה שמראה על הימצאות של החיידק בקיבה, בדיקה פשוטה ולא פולשנית. בשנים האחרונות יש לרופאים נטיה לבדוק הליקובקטור דרק גסטרוסקופיה, (בדיקה פולשנית דרך הפה עם מצלמה קטנה) . אולם, חיידקים מיקרוסקופיים קשה לזהות דרך בדיקה זו וגם כשלוקחים ביופסיה התוצאה אינה תמיד מדויקת. מה שכן ניתן לראות בגסטרוקופיה זה האם יש דלקת קרום קיבה (גסטריטיס ) או כיבי קיבה (אולקוס).
מה משותף בין הליקובקטור לקנדידה?
גם הקנדידה יכולה לגרום לבטן נפוחה, ריח רע מהפה, גזים, רגישות למזונות ולכאבי בטן, ועם זאת רוב הסימפטומים של הקנדידה יתרכזו בבטן התחתונה ולא באיזור הקיבה (בטן עליונה) שם מורגש יותר ההליקובקטור. אם ישנם סמפטומים שמצביעים גם על קנדידה וגם על הליקובקטור פילורי אני ממליצה לבצע בדיקת נשיפה להליקובקטור ובדיקת צואה לקנדידה במעבדה ולהגיע עם שתי התוצאות לטיפול .
אל תתפלאו אם שתי הבדיקות תצאנה חיוביות, זה לא נדיר שיש גם וגם. גם למצב הזה יש פתרונות יעילים להתפטר מצרה זו.
הסימפטומים הקלאסיים שמצביעים על הליקובקטור פילורי (H< PYLORI), הם:
צרבות, ריפלוס, הליטוזיס (ריח רע מהפה), כאבים או לחץ בקיבה (בטן עליונה), נפיחות בבטן העליונה, צרידות ,שיעול יבש כרוני ורגישות עד אי סבילות למאכלים חריפים, חמוצים, מטוגנים ולאלכוהול.
הטיפול הקונבנציונלי להליקובקטור פילורי (H. PYLORI) כולל שני סוגים של אנטיביוטיקה פלוס תכשיר להורדת החומציות בקיבה. אחרי השלישיה הזאת יש סבירות גדולה להתפתחות פטריות ובעיקר קנדידה. אצל נשים הן בנרתיק והן במעיים, אצל גברים במעיים ולעיתים גם בלשון. לטיפול "המשולש" יש פחות מ30% הצלחה והרבה פעמים החיידק מפתח עמידות לאנטיביוטיקה.
הטיפול הטבעי להליקובקטור פילורי (H. PYLORI)
הטיפול הטבעי מבוסס קודם כל על זיהוי הגורם להתפרצות הזיהום. העובדה שאנו יודעים שקיים הליקובקטור עדיין אינה מספיקה לדעת איך לטפל בו!
מה יכול לגרום להתפרצות הליקובקטור פילורי? (H.PYLORI)
צריכת אלכוהול מוגזמת, קפה, אוכל חריף, עישון, אוכל מטוגן- כל אלה הם מאכלים שפוגעים ברירית העדינה של הקיבה. גם לקיחת תרופות קונבנציונליות באופן קבוע יכולה לגרום להתפרצות של הליקובקטור פילורי , גסטריטיס או כיבי קיבה.
דוגמא קלאסית זה האספירין אשר ידוע כגורם לגסטריטיס ודימומים פנימיים.
גם הפן הרגשי משחק תפקיד מאד מרכזי בהתפרצות הליקובקטור. אנשים עם הליקובקטור ידועים בתור רגזנים עם פתיל קצר, כעסנים, וחסרי סבלנות. הורמוני הסטרס גורמים לעליה חדה בחומציות הקיבה ומקדמים התפרצויות של החיידק ועם זאת אפשרי לחלוטין להיות אדם רגוע ובכל זאת להידבק בהליקובקטור פילורי.
כיצד מטפלים בהליקובקטור?
אחרי שבררנו מה הגורם להליקובקטור (הדבקה," סטרס",תרופות, תזונה לקויה וכו') אנו בונים את הטיפול שמבוסס על תזונה מתקנת, צמחי מרפא שמשקמים את רירית הקיבה, מרגיעים את הדלקת ומשמידים את החיידק. יש להתייחס גם לפן הרגשי דרך צמחי מרפא פרחי באך או הומיאופתיה.
לדף המוצרים לטיפול בהליקובקטור פילורי לחצו כאן
מטרות הטיפול הן:
שיקום וריפוי של הקיבה ,טיפול בגורמים שהביאו להתפרצות הזיהום ושינוי ההרגלים המזיקים .
הטיפול הטבעי להליקובקטור לעיתים קרובות הרבה יותר יעיל ומוצלח ומראה תוצאות לטווח ארוך יותר מאשר הטיפול האנטיביוטי.
מאחלת לכולכם בריאות……..כי בריאות זה גאולה. דניאלה שפי
לקריאת הכתבה "הליקובקטור פילורי עוד מגפה שקטה" לחץ אן