"כל חידוש שבא לסתור את מה שמקובל עובר שלושה שלבים: קודם כל מבזים אותו, אחר כך מתנגדים לו בתוקף, ובסוף מקבלים אותו בתור מובן מאליו". (שופנהאוור)
פרופ' זיגפריד נולטינג (Prof., M.D), כירורג, רדיולוג, גינקולוג ומומחה לאלרגיות ולבעיות עור. מ-1993 נשיא ארגון המיקולוגיה (שוויץ, גרמניה, אוסטריה), זכה לפרסים שונים בנושא המיקולוגיה (תורת זיהומי הפטריות). באחד מספריו "פטריות במערכת העיכול" כתב: "המשפט שלכולם יש פטריות במעיים וזה לא מזיק, שכל כך אוהבים לדקלם אותו שוב ושוב חסר
כל יסוד מדעי ושייך לארגז של טעויות רפואיות."
חידושים ברפואה
שינויים וגילויים חדשים מאפיינים את רוח המדע בשנות ה-2000. במיוחד תחום הרפואה הפך לתחום שמשתנה במהירות אדירה. כל יום יוצאים מחקרים חדשניים, מסקנות ודעות משתנות ולעיתים קרובות המסקנות של היום מנוגדות למסקנות של אתמול. לא תמיד פשוט ואפשרי לעקוב אחרי כל החידושים, אבל אם נישאר פתוחים עם מספיק ענווה להודות שהידע שלנו מוגבל ושהקדמה לא הפסיקה ברגע שעזבנו את האוניברסיטה עם התעודה ביד - אז נוכל להתקדם באמת ולהרחיב את הכלים והאפשרויות לעזור לזולת שפונה אלינו עם תקווה רבה.
גם בנושא הקנדידה (זיהום פטרייתי) קרו שינויים דרסטיים בשנים האחרונות והרפואה הקונבנציונלית הגיעה למסקנות חדשות והבנות יותר עמוקות. היום נושא הקנדידה הפך לנושא שאי אפשר להתעלם ממנו יותר והזיהום הפטרייתי תופס התעניינות וחשיבות שגדלה ברפואה הבינלאומית.
מיקולוגים (מומחים לזיהומים פטרייתיים) בינלאומיים מובילים מזהירים כבר הרבה זמן שעם הקדמה הגיע גם זיהום סביבתי מדאיג שהביא עמו זיהום נוסף: זיהום פטרייתי - קנדידה המגפה השקטה של שנות האלפיים.
בדיקות דם רגילות, גסטרוסקופיה וגם קולונוסקופיה לא מגלות את הזיהום והמטופל נשאר ללא אבחון ועדיין סובל. פה צריך גישה אחרת, ידע נוסף על מנת לזהות ולטפל בזיהום הקנדידה. לשמחתנו יוצאים בשנים האחרונות יותר ויותר מחקרים וכתבות רפואיות על הקנדידה. הרבה ספרים מקצועיים נכתבו ע"י מומחים בינלאומים ורופאים קונבנציונלים עם המטרה להגביר את המודעות על חשיבות המגפה השקטה ולהפיץ את הידע ואת היכולת על מנת לזהות את הקנדידה. היוזמה מבוססת על העמדה שבדור שלנו הידע על קיומה של הקנדידה הוא חובה לכל רופא ומרפא, כי הפטריה יכולה לגרום לסימפטומים כמעט בכל חלקי הגוף ומערכות הגוף, אצל תינוקות, ילדים ומבוגרים.
מה קורה באירופה
פרופ' האנס ריט (Prof., M.D), חקר 40 שנה את נושא הזיהום הפטרייתי, כתב הרבה ספרים בנושא, ואף קיבל בעקבות הישגיו את הפרס היוקרתי ביותר למיקולוגים בגרמניה, שוויץ ואוסטריה (Johann-Lucas-Schoenlein-Plakette).
מעט לפני מותו ענה בראיון לעיתון "רפואה סביבתית" בגרמניה על השאלות:
"האם זה נכון שלכולם יש פטריות?"
פרופ' ריט:" זה שטויות. נכון שבכל מקום יש פטריות אבל אי אפשר לטעון שזיהום פטרייתי זה משהו נורמלי. זיהומים פטרייתיים עדיין אין להם את המעמד שמגיע להם ברפואה".
"האם ההוכחה של פטריות בצואה באמת מצביעה על מחלה?"
פרופ' ריט: "אם מדובר ללא ספק על סוגי קנדידה פתוגניים כמו למשל קנדידה אלביקנס, קרוסיי, טרופיקליס וכו' בודאי מדובר על זיהום."
דר' דירק קולמן, בעל מעבדה מיקולוגית לרפואה קונבנציונלית ורפואה טיבעית בגרמניה כותב בספר שלו "התקפת הפטריות" (גרמנית): "הספר הוא התוצאה מההתמודדות הארוכה שלי עם מחלות כרוניות ועמידות לכל שיטות הטיפול. מי שמתמודד יומיום עם תלונות וסימפטומים שגורמים למטופל למצוקה רבה, יודע שהתקווה לריפוי לא מבוססת על איזשהו תכשיר כימי אלא על ההבנה העמוקה והכוללת של גורם המחלה והטיפול ההוליסטי."
מה קורה בארץ?
פה בארץ הקטנטנה שלנו, יש עדיין רופאים שמחזיקים באסכולה המיושנת ומטופלים לא זוכים להתייחסות ראויה. אנחנו מצטערים על הכתוב בהמשך, אבל על מנת לתת מענה למטופלים מבולבלים אנחנו מרגישים מחויבות להתייחס לנושא הקצת לא נעים. מטופלים מדווחים לנו במבוכה גדולה על תגובות סותרות של רופאים כמו:
"קנדידה? אין דבר כזה"
"קנדידה?לכולם יש"
"קנדידה? מתים מזה"
"קנדידה? רק לנשים יש"
"קנדידה? רק לחולי איידס יש"
"קנדידה? זה לא מזיק"
"קנדידה? זה המצאה מסחרית של שרלטנים"
"קנדידה? זו מחלה של נטורופתים"
הרבה פעמים המטופלים נשלחים לבדיקות קשות כמו קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה ואחר כך בדיקת צואה פשוטה במעבדה שהייתה לנו גילתה שהם סובלים מזיהום פטרייתי. התייחסות פתוחה ומתקדמת הייתה חוסכת להם זמן וסבל. מטופלים רבים שואלים אותנו איך זה יכול להיות שהרופאים הקונבנציונלים לא יודעים מה זה קנדידה. התשובה היא שהרופאים כן יודעים, רק שעדיין לא כולם מעודכנים.
כמובן יש גם תגובות יותר מתקדמות, בסך הכל יש התעוררות והתעניינות רבה, לא רק אצל אנשי הרפואה הטיבעית אלא גם אצל אנשי הרפואה הקונבנציונלית בישראל. אנחנו שמחים לבשר על השתתפות מוצלחת של רופאים קונבנציונלים בימי העיון שלנו על זיהוי וטיפול בקנדידה.