קנדידה

האתר הישראלי לקנדידה

04-8623901

דניאלה שפי
מומחית לרפואה טבעית
ואבחון וטיפול בקנדידה

להזמנת תור לדניאלה

קנדידה ומידע למטפלים

עדכונים בנושא הקנדידה

הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם

האם את/ה מטפל/ת מוסמכ/ת?

 

 

מטפלים יקרים,

 

מאות מטפלים ברחבי הארץ בקשר איתנו ויודעים שיש אוזן קשבת כשמתעוררות שאלות לגבי איך לגשת נכון למקרים מורכבים במרפאה שלהם. יש מספר נקודות שכדאי לשים עליהן את הדגש בטיפול בקנדידה. בהמשך העמוד תוכלו גם למצוא שאלות נפוצות של מטפלים שפנו אלינו. כמובן שבכל שאלה אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר טלפוני (04-8623901) או דרך האתר.

 


חשיבות האבחון לטיפול מוצלח בקנדידה

 

למה אף אחד לא חשב על זה קודם?! זו היתה טענתם של מטופלים רבים שעברו סדרה ארוכה של בדיקות, שחלקן פולשניות (כגון: גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה), ללא ממצאים. אך לאחר שנודע להם על נושא הקנדידה קרתה פריצת דרך עבורם אחרי שנים של סבל ואי וודאות.

טיפול יעיל בקנדידה מבוסס בראש ובראשונה על אבחון נכון.

היום, אבחון קנדידה מהווה חלק בלתי נפרד מהאבחון הסטנדרטי של כל מרפאה הוליסטית מתקדמת. כל שיטת אבחון כגון: אירידיולוגיה, קינסיולוגיה, תשאול, ביו-רזוננס, מחשבי אבחון על פי תדרים וכדומה, הן שיטות טובות היכולות להצביע על חשד לקנדידה.

 
שאלות נפוצות של מטפלים

 

האם הפטריות הן חלק טיבעי מפלורת המעיים?

לכל בנאדם יש את היכולת לסבול כמות מסויימת של פטריות במעיים ללא סימפטומים. הכמות הזאת משתנה מאדם לאדם ותלויה במצב האינדיווידואלי של הגוף. הפטריות לא שייכות לפלורת המעיים. פטריות פתוגניות לא שייכות לפלורת המעיים הטבעית גם לא בכמות קטנה. על פי סטטיסטיקה שפירסמנו בכנס המיקרוביולוגיה בשנת 2002, אצל 26% מהנבדקים במעבדה התוצאה יצאה שלילית. גם אחרי טיפול מוצלח התוצאה היא שלילית.

 

האם כל אישה שיש לה קנדידה במעיים, תהיה לה פטריה גם בנרתיק?

לא. הסימפטומים שמתעוררים עקב זיהום פטרייתי הם שונים ממקרה למקרה. הדבר אינו מחייב שלכולם יהיו את אותם הסימפטומים. כדי שלאישה תהיה פטרייה בנרתיק היא צריכה שיהיו לה תנאים שמאפשרים זיהום פטרייתי כמו למשל פגיעה ברמת החומציות בנרתיק. אישה עם רמת PH תקינה בנרתיק לא תהיה חשופה להתפתחות של זיהום פטרייתי באותו המקום.

 

להזמנה לחצו עכשיו או חייגו 04-8623901

 

מה המשמעות של החמרה בסימפטומים לאחר תחילת טיפול בקנדידה?

ישנן שתי אפשרויות במצב של החמרה:

1. הטיפול חלש מדיי - הטיפול שהמטופל קיבל לא מתאים לרמת הזיהום הפטרייתי שנמצאה אצלו (דוגמא לטיפול חלש בשאלה הבאה).

2. הטיפול חזק מדיי - יש תופעה שנקראית  Hexheimer syndrom. התופעה הזאת מתרחשת בגלל השחרור המוגבר של טוקסינים כאשר הפטרייה מושמדת. ישנם מטופלים שלא יכולים לעמוד בעומס הטוקסינים הזה ולכן הסימפטומים מחמירים. אם כבר לפני הטיפול רמת הטוקסינים אצל המטופל הייתה גבוהה, תהיה החמרה בסימפטומים בעקבות העומס של הרעלנים. אצל מטופלים כאלו, לפני שמתחילים בעבודה להשמדת הפטרייה, צריך להתחיל את הטיפול בתקופה של דה-טוקסיפיקציה. אצל כל מטופל צריך לדעת לזהות את רמת הרעילות הקיימת בגוף על מנת לבנות נכון את השלבים בטיפול.

 

האם ניתן לטפל בקנדידה בעזרת התאמת תפריט אנטי פטרייתי ותוספים בלבד?

לא. פנו אלינו מטופלים שקיבלו ממרפאים דיאטה אנטי פטרייתית, פרוביוטיקה ומס' תוספים כמו מינרלים וויטמינים בשביל לטפל בזיהום הפטרייתי שממנו סבלו, ומצבם החמיר. הגישה הזאת בעייתית מכיוון שהיא מביאה לעיתים להחמרת הסימפטומים. הקנדידה עלולה להתחזק כאשר "מרעיבים" אותה ולהכנס יותר עמוק לרקמות הגוף בחיפוש אחר גלוקוז. המצב הזה קורה כאשר אין בטיפול תכשיר שישמיד את הפטרייה. צריך התאמה מדוייקת של תכשירים אנטי פטרייתיים לרמת הזיהום הפטרייתי ולסימפטומים הנלווים לאותו מקרה. הטיפול בזיהום פטרייתי דורש הכשרה מקצועית, הבנה אמיתית ונסיון. טעות בהבנה מביאה איתה השלכות לא נעימות למטופל.

 

לאחר כמה זמן אמורים לראות שיפור בסימפטומים?

אם בנינו טיפול מתאים על בסיס של אבחון מדויק, לאחר כמה שבועות המטופל כבר ירגיש בשיפור קל בסימפטומים. זאת עבורנו האינדיקציה לכך שזאת הדרך הנכונה. אם אחרי חודשיים עדיין אין שיפור משמעותי בסימפטומים, זהו סימן בשבילנו שהטיפול שנתנו לא מתאים.  

 

מה ההבדל בין IBS לבין זיהום פטרייתי?

מעי רגיז (irritable bowel syndrom)  יכול להקרא גם  irritable person syndrom - IPS. אנשים עם טבע רגיש ונטייה למתחים, פחדים, לחצים וחרדות יכולים לפתח גם מעיים רגישיים עם הנטייה לספזם, בטן נפוחה, כאבים ויציאות לא סדירות. אצל אנשים אלו ה-IBS הוא על רקע פסיכוסומטי. כשלא מצליחים לזהות את שורש הבעיה המושג IBS הופך למילה נרדפת ל"מקור הסבל שלך לא ידוע". אחוז גבוה של חולי IBS פשוט סובלים מזיהום פטרייתי שלא אובחן. הסימפטומים של IBS זהים לסימפטומים של זיהום פטרייתי, ולכן כשמתעורר חשד ל-IBS כדאי לבדוק האם מדובר בקנדידה. סיבות נוספות לסימפטומים שדומים ל-IBS: טפילים, תולעים, אלרגיות, אי סבילות, תרופות ודלקות קלות במעיים.

 

 

מה עושים במקרה שהקנדידה כל הזמן חוזרת?

יש כמה סיבות לחזרת הקנדידה:

1. הטיפול הופסק מוקדם מדיי. הסימפטומים נעלמים הרבה לפני שהפטריה מושמדת לגמרי. כאשר מפסיקים את הטיפול על סמך היעלמות הסימפטומים בלבד , יש סיכוי שהפטריה לא הושמדה והיא יכולה להתרבות בחזרה. הזמן הנכון לסיים טיפול הוא רק אחרי שאנחנו בטוחים שהקנדידה הושמדה לחלוטין.

2. המטופל חוזר לאותם ההרגלים שהביאו לו את הזיהום הפטרייתי כמו: צריכת סוכר מופרזת, לקיחת אנטיביוטיקה ללא תזונה מתאימה, סטרס וכו'.

3. הדבקה חיצונית - יכולה להיות הדבקה בין בני זוג.  

 

איזו הכשרה דרושה כדי לטפל במקרים של זיהום פטרייתי?

כל מטפל טבעי שיש לו רקע נרחב בגוף האדם, תזונה, צמחי מרפא, שיטות אבחון ודה-טוקסיפיקציה, יש לו את הבסיס ללמוד את הנושא הרחב של אבחון וטיפול בזיהום הפטרייתי. כדי לטפל בקנדידה דרוש ידע מקצועי ומקיף על מנת לעזור ולא לגרום לנזק למטופל. באחריות כל מטפל טיבעי שמעוניין לטפל בקנדידה לעבור הכשרה מתאימה בנושא. היום יש המון מידע נגיש על הזיהום הפטרייתי, אך חלק גדול מן המידע הוא לא מקצועי וחשוב לבחון אותו.

 

בכל שאלה נוספת לגבי האבחון והטיפול בקנדידה אתם מוזמנים לפנות אלינו.

 

 

יש שאלות?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

 

רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו?
לחצו על הקישור ותגיעו לדף ההזמנה

 

 

 

 



 

       יש לכם שאלות על אבחון קנדידה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

 

   רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו?      אין לי שום שאלות אני רוצה להזמין את הבדיקה עכשיו