הפטריה "דבוקה" בין הקפלים במעיים ואחד מהקשיים הוא להוציא אותה משם. מוצרי חלב מכילים חלבון הנקרא קזאין, חומר דביק ביותר. עד כדי כך שבנגריות משתמשים בחומר הזה כדי לשפר את השפעת הדבק. החומר עלול לגרום לפטרייה להצמד עוד יותר לדפנות המעיים וע"י כך להפריע לטיפול. ניתן לצרוך מעט מוצרי חלב מעיזים שבהם כמות הקזאין היא נמוכה. בנוסף, במוצרי חלב כמו חלב, גבינה, גלידה, קוטז' ויוגורט נמצא סוכר מרוכז שנקרא לקטוז (סוכר החלב). בתהליך פירוק הלקטוז נוצרת חומצה לקטית שגורמת לגירויים ודלקות בשרירים, בעצמות ובפרקים. היום כבר מקשרים גם בין צריכה מוגברת של מוצרי חלב עם סיכויי גבוה יותר לסרטן השד ולסרטן במעיים.
למתקשים להיגמל ממוצרי חלב מומלץ לקרוא את הספר "עזוב ת'עטינים שלי!" של ד"ר אריה אבני, שמפורסם בחינם באינטרנט. תוכלו לרכוש את הספר בגרסה המורחבת "שוטי החלב" בחנויות הספרים.