קנדידה

האתר הישראלי לקנדידה

04-8623901

דניאלה שפי
מומחית לרפואה טבעית
ואבחון וטיפול בקנדידה

להזמנת תור לדניאלה

המדריך השלם לאבחון קנדידה

עדכונים בנושא הקנדידה

הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם

האם את/ה מטפל/ת מוסמכ/ת?

 

פורסם באתר "ברא צמחים" מאת דניאלה שפי

 

יש חיידקים ויש וירוסים. יש פרזיטים ויש פטריות. כל קבוצה היא עולם ומלואו, אך לפני כ 16-17 שנה, הקנדידה הייתה אלמונית. הקנדידה הינה פטריית שמר שגורמת לזיהומים פטרייתיים. היום מתפרסמים כתבות, מחקרים, סטטיסטיקות ועבודות רבות על הקנדידה, לא רק ברפואה הטבעית אלא גם ברפואה הקונבנציונאלית. אנשים מסוימים, בעלי חוש עסקי מפותח, זיהו את ה"פוטנציאל" בקנדידה ואנחנו מוצפים בפתרונות ובמוצרים "בדוקים ומהירים". אבל האם כל כך פשוט לטפל בקנדידה? האם תכשיר כזה או אחר מבית טבע ו/או מידע לא יסודי מהאינטרנט או מכל מקור אחר מספיקים כדי לטפל בזיהום הפטרייתי?

 

אנחנו, במעבדת "רפואה שלמה", הממוקמת  בחיפה, התחלנו לחקור את הנושא כבר לפני 17 שנה. חיפשנו את אנשי המקצוע המובילים בעולם, על מנת ללמוד שיטות מוכחות לאבחון ודרכים יעילות לטיפול ומצאנו אותם בגרמניה; ארגנו את הכנס הראשון בארץ לרופאים ומטפלים והבאנו את ד"ר קולמן, מומחה לזיהום פטרייתי, מבעלי מעבדה ומכון מיקולוגי (להכחדת הפטרייה) בגרמניה, שהעביר את המידע הראשוני על הקנדידה בארץ; הקמנו את המעבדה, אשר פועלת בבעלות פרטית מזה 16 שנה, הכשרנו מאות רופאים ומטפלים בתחום הקנדידה וערכנו אלפי בדיקות וטיפולים בילדים ומבוגרים. אומרים עלינו שאנחנו המומחים בארץ לענייני קנדידה. אני לא יודעת אם זה נכון, אבל דבר אחד בטוח - כשאנחנו מדברים על קנדידה אנחנו יודעים על מה אנחנו מדברים.

 

במשך השנים ראינו מטופלים נרפאים מתופעות שונות, שלא היינו מקשרים אותם לזיהום פטרייתי: מתופעות פשוטות כמו מיגרנה ועד לתופעות קשות כגון גידולים בלימפה והפרעות בקצב הלב. ראינו נשים נכנסות להיריון אחרי שנים של טיפולי פוריות, בעיות עור נעלמו, בעיות עיכול הפסיקו, אנשים התחילו לרזות, דלקות ווגינאליות נרפאו, סינוסיטיס כרוני לא חזר, גברים מותשים חזרו לתפקוד מלא וכו'. אם לא היינו רואים את כל זה במו עינינו, אני מודה שאולי היו לי ספקות לגבי "סיפורים" כאלו.

 

ברפואה לא מנחשים - בודקים

אין ספק שהטיפול עומד ונופל עם האבחון המדויק. גם כשבטוחים במאה אחוז שמדובר בזיהום פטרייתי והבדיקה מיותרת, יש הרבה הפתעות. אמנם הרבה אנשים באמת סובלים מקנדידה, אך לא כולם. לפי הסטטיסטיקה שערכנו ופרסמנו בכנס המיקרוביולוגי השנתי שנערך ב 2002 באוניברסיטת ירושלים ובכנס המיקולוגי העולמי שנערך ברודוס ב 2006, 26% מהנבדקים לא סבלו מזיהום למרות שהזיהום פטרייתי היה החשוד העיקרי. כשמתעורר החשד לקנדידה דרך תשאול, אירידולוגיה, קינסיולוגיה, מכשירים שונים כגון ביקום, בסט, קיטים בייתים וכל אמצעי אחר, כדאי לעשות בדיקה ולאשר או לשלול את החשד. חשוב לזכור שלא כל מה שנראה כמו קנדידה זה באמת קנדידה. היפותירואיד לא מאובחן, היפוגליקמיה, אנמיה, אלרגיות למזון, תסמונת עייפות האדרנל, מחלת הנשיקה, חרדות, סטרס ותופעות רבות אחרות מציגות תסמינים דומים לקנדידה. הגיעו אלינו מטופלים עם היפוגליקמיה קשה, שאובחנו כסובלים מקנדידה וקיבלו טיפול אנטי פטרייתי למספר חודשים, שגרם להם לחולשות קשות ואף להתעלפויות ואשפוז.

 

כשעושים בדיקה במעבדה, שואלים מספר שאלות: האם מדובר בזיהום פטרייתי? יש מעל 500 סוגים של קנדידה, כאשר רק 20 מהם, הינם פתוגניים. מהי רמת הזיהום? האם הוא נמוך, בינוני, גבוה, או גבוה מאוד? אופן הטיפול מותאם לרמת התפשטות הפטרייה, מכיוון שאין טיפול סטנדרטי המתאים לכל הדרגות. מהי הרמה ההתחלתית של התפשטות הקנדידה? זאת על מנת לדעת בהמשך האם הטיפול הצליח, תקוע או עבד באופן חלקי בלבד. ברוב המקרים ניתן לראות הטבה בתחילת הטיפול והחמרה בהמשכו. מהו זן הקנדידה שהתפרץ? הגישה הטיפולית שונה מזן לזן. לדוגמא, קנדידה גלברטה (Glabrata) הינה זן עמיד וחזק במיוחד, לעומת זנים אחרים. הסברים על תוצאות הבדיקות ניתן למצוא באתר שלנו. ד"ר אלי לפלר, מיקרוביולוג בעל תואר שלישי, בעל ניסיון של למעלה משלושים שנה כמנהל מעבדות בבתי חולים כגון רמב"ם בחיפה ונהריה, אחראי על הבדיקות עצמן. הוא משתתף בכנסים מקצועיים בין לאומיים ונחשב כמיקולוג מוביל בתחומו. לא מצאנו בדיקה יותר מדויקת מבדיקת צואה במעבדה. אם רוצים לדעת מה קורה במעיים, בודקים במעיים.

 

איך זה יכול להיות שלפטרייה אחת קטנה יש כל כך הרבה תסמינים?

זו שאלה מוצדקת, אך התשובה פשוטה מאוד. הפטרייה היא יצור חי, עם מטבוליזם משלו. היא צורכת פחמימות בתיאבון רב (היא מכורה למתוק), מעבדת אותן לצרכיה ומפרישה CO2, אלכוהול, חומצה טרטרית, אצטילדהיד (רעלן שפוגע במערכת העצבים וקרצינוגן, בדומה לפורמלדהיד) וכו'. הרעלנים האלו משפיעים לרעה על מערכות הגוף השונות, כגון מערכת העצבים, המערכת ההורמונאלית, מערכת העיכול וכדומה, כך שצריך להיות בלש רפואי, כדי לזהות את אופן פעולותיה. אחד מהכישרונות של פטריית הקנדידה הוא הגנה עצמית, דרך יצירת רעלנים מיוחדים, שמונעים ממערכת החיסון לזהות ולהתקיף אותה וכתוצאה מכך, היא אחת מהסיבות לזיהום כרוני שנמשך לפעמים ללא אבחון לאורך שנים.

 

מה עושים? לומדים

כאשר מכירים את הקנדידה וכישרונותיה לשרוד יותר לעומק, מבינים שהיא צריכה תנאים שיאפשרו לה לחיות ולהתרבות. אחד מהתנאים הוא סביבה חומצית, שהקנדידה מייצרת לעצמה, למניעה של צמיחת חיידקי פלורת המעיים. כאשר אנו רואים מטופל שבא עם שקית תרופות ביד, ניתן להניח בביטחון רב, כי רמת ה PH שלו במעיים מתאימה לפטרייה ולא לפלורה החיונית שלו. אם לא נצליח לאזן את ה PH במעיים, יכול להיות שהטיפול לא יצליח, אך חשוב לוודא שלא מדובר בתסמונת עייפות האדרנל או בחרדה ומתח, מכיוון שללא תיקון של ההפרעות האלו לא נצליח בריפוי. לכן חשוב לרכוש כמה שיותר כלים לאבחון. אבחון הוא הכל. אחרי שמתקבלות תוצאות המעבדה, אנו בודקים במרפאה את מצבן של כל מערכות הגוף, אלרגיות, רגישויות, חוסרים תזונתיים, הרגלים לקויים, דלקות וכו'. הגוף מדבר ומגלה, רק צריך לדעת לפרש את הסימנים. לדוגמא, ראינו תינוקות שקיבלו אוכל דרך זונדה כי הם פלטו כל הזמן ולא עלו במשקל ואף אחד לא חשב על אפשרות של קנדידה. החשיבות בזיהוי וטיפול יעיל ומוקדם של הזיהום הפטרייתי אצל ילדים ותינוקות, גדולה מאוד, מכיוון שכך אפשר לחסוך להם התדרדרות וסיבוכים בעתיד, כמו דלקות אוזניים חוזרות, בעיות בדרכי הנשימה, בעיות עור, היפראקטיביות ובעיות עיכול.

 

בחודשים האחרונים יצאו לשוק הרבה תכשירים המיועדים לטפל בקנדידה, אך את תרופת הפלא עוד לא מצאנו. את הגוף אי אפשר לרמות. עדיין אין תחליף לריפוי אמיתי: תיקון והתחדשות של המערכות והתאים שנפגעו או נהרסו. אני אוהבת לעבוד במיוחד עם צמחי מרפא. יעילותם הוכיחה את עצמה אך חשוב לא לחשוב בצורה קונבנציונאלית, בלבושים של טבעי. כל מטופל צריך את הטיפול שמתאים רק לו. לכל אלו שרוצים להעמיק את הידע שלהם על פטריית הקנדידה, אני ממליצה להיכנס לשני האתרים שלנו. יש בהם הרבה חומר מעניין על קנדידה, שיטות האבחון והטיפול שלנו.

 

מאחלים לכם הרבה ברכה והצלחה בשליחות שלכם להביא מזור ורפואה למטופלים שלכם. חורף בריא, דניאלה ודורון שפי.

 

 

 

 

 



 

       יש לכם שאלות על אבחון קנדידה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

 

   רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו?      אין לי שום שאלות אני רוצה להזמין את הבדיקה עכשיו