איך ייתכן שפטרייה תמימה כל כך יכולה לגרום לכל כך הרבה סימפטומים שונים? התשובה לכך - היא לא יכולה. קנדידה מייצרת מעל 100 סוגים של רעלנים (טוקסינים) והם אלו שבעצם גורמים לכל הסימפטומים השונים. כל קבוצה של טוקסינים יכולה לפגוע במערכת או איבר אחר בגוף כמו: כבד, כליות, מערכת עצבים, מערכת הנשימה, המערכת ההורמונלית, מערכת הרבייה, מערכת העור וכו'. הטוקסינים יכולים לגרום לסימפטומים קלים ועד למחלות זיהומיות קשות, ולכן נראה אצל אנשים שונים סימפטומים כל כך שונים. לאחרונה נערכים מחקרים על אותם הטוקסינים, והתוצאות מפתיעות. יש מעל 100 טוקסינים שכבר נחקרו כמו למשל: חומצה טרטרית, גליוטוקסין, אצטלדהיד, אלכוהול, co2 ועוד.
אנחנו נביא כאן כמה דוגמאות של טוקסינים שהפטריה מייצרת והשלכותיהם.
ידוע כמה מסוכן לנשום את העשן היוצא מאגזוזי המכוניות. בריכוז גבוה הוא יכול לגרום להרעלה עם תופעות כמו: טשטוש, סחרחורת, הקאות, קוצר נשימה, בלבול, ערפול בראש, חוסר ריכוז, עילפון ולעיתים גם מוות. הגז הזה נקרא CO2. טבע השמרים הוא לעבד סוכרים ולייצר גזים וטוקסינים (רעלנים) שונים כמו אותו CO2. עכשיו זה כבר קצת יותר מובן למה פטריה תמימה כביכול עלולה לגרום לנזק כל כך חמור. ה-CO2 שהיא מייצרת גורם לנפיחות הבטן המפורסמת ונכנס לזרם הדם. העליה המוגברת של CO2 בדם גורמת לחלק מהסימפטומים שציינו. בכל תהליך של תסיסה משתחררים גזים שונים וביניהם CO2. ככל שרמת הזיהום הנוצר מפטריות היא גבוהה יותר, כך רמת ה-CO2 בדם עולה. חשוב לציין שהתהליך הזה יכול לקרות אך ורק בחיבור בין השמרים לבין הסוכר. התמונות מראות לנו את התהליך הזה:
בצק שמרים (מיקרוסקופ) | שמרים, קמח, סוכר ומים | הבצק לפני התפיחה | לאחר תפיחה ראשונה | לאחר תפיחה נוספת |
קנדידה במעיים | בטן נפוחה | ||||
מה קורה בהכנת בצק השמרים? לוקחים קמח ומוסיפים קצת שמרים. מה קורה? כלום. הקמח לא תופח כי לשמרים אין תנאים לתפיחה, אבל אם נוסיף קצת סוכר וקצת מים פושרים - החגיגה מתחילה. בעזרת הסוכר והמים בטמפ' מתאימה, השמרים תוססים =מייצרים CO2 והבצק מתחיל לתפוח. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שזה מה שקורה בבטן כשבמעיים יש ריבוי של פטריות שמר. אכילת סוכר גורמת מיידית לתהליך של תסיסה, יצירת CO2, אלכוהול וטוקסינים אחרים - התוצאה: הבטן מתנפחת.
קנדידן וקנדידן-קומפליט הסוף לנפיחות בבטן! הזמינו כאן עכשיו
פיברומיאלגיה וקנדידה
יש עוד טוקסינים חוץ מה-CO2 שהפטריה מסוגלת לייצר. אנחנו יודעים שבתהליך הכנת היין למשל, נוצר מהחיבור בין השמרים לסוכר חומצה שנקראת חומצה טרטרית. אותה חומצה צפה על פני היין כמו קצף לבן ובגלל הרעילות הגבוהה של אותו הקצף, ייצרני היין מקפידים להוציא אותו. החומצה הטרטרית יכולה לפגוע בריריות של מערכת העיכול ולגרום לדלקות, ולעלייה של חומציות בשתן וכך עלולות להופיע דלקות וצריבות שלא על רקע חיידקי. ד"ר ווליאם שאו, M.D, ממעבדת great plains בארה"ב, גילה שהחומצה הטרטרית בשתן אצל חולי פיברומיאלגיה גבוהה פי 50 מהרגיל. חומצה טרטרית רעילה לשרירים. בניסויים על בעלי חיים, ראו שחומצה טרטרית גורמת לנזק לשרירים. המקור הטיבעי והעיקרי של חומצה טרטרית הם שמרים, והתהליך בגוף דומה לתהליך שמתרחש בזמן ייצור היין. בוודאי שגוף האדם לא מייצר חומצה טרטרית, אבל אם פטריית השמר במעיים תהיה נזונה מסוכר, היא תייצר חומצה טרטרית. כאן אנחנו רואים שיש קשר ישיר בין התלונות על כאבי שרירים להימצאות קנדידה. כדאי לדעת שכל ייצור של אלכוהול נעשה ע"י עיבוד של סוכר ושמרים. האלכוהול הוא חומר רעיל בפני עצמו ולכן גם הוא גורם להרבה מחלות.
גם אצטילדהיד (דומה לפורמלדהיד) יכול לגרום להפרעות בתפקודי בכבד ולירידה של ויטמינים ומינרלים בגוף. התוצאה ישירה - עייפות, תשישות, חולשה, כאבי ראש, סחרחורות וכו'.
האלכוהול שהפטריה מייצרת גורם לתופעה שנקראית drinklessdrunk. התופעה היא עליית אלכוהול בדם שנותנת בבוקר את התחושה של "הבוקר שאחריי". הכובד בראש והטשטוש באמת דומים למצב כמו אחרי לילה של שתיית אלכוהול וגורמים לאיבוד הריכוז.
גליוטוקסינים ידועים בהקטנת תפקוד המקרופאג'ים מול הפטרייה. זה אומר שהטוקסינים האלו מדכאים את מערכת החיסון. זאת הסיבה לזה שזיהום פטרייתי קשה לאבחן ע"י בדיקות דם. עכשיו התברר למה בטיפול נגד זיהום פטרייתי צריך גם דגש על סילוק רעלנים מהכבד, מהמעיים, מהלימפה ומהדם. די ברור שבמצב כזה כדור אחד של תרופה אנטי פטרייתית כל יום במשך שבועיים לא יביא את הישועה.
טיפול נכון בקנדידה מבוסס על ידע מעמיק על אופי הפטריה והשלכותיה, ומאפשר לנו לחבר את כל הנתונים על מנת לבנות את הטיפול המתאים למטופל. הטיפול מתייחס ליכולת של הגוף לדה-טוקסיפיקציה (ניקוי רעלים) ולמצב האישי של המערכת החיסונית והוא כולל תזונה אנטי פטרייתית, שיקום פלורת המעיים וסילוק והשמדת הפטרייה.
יש שאלות?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי
רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו?
לחצו על הקישור ותגיעו לדף ההזמנה