אורז מלא עם גזר ובצל
הכל בסיר אחד: מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים כוס אורז מלא (לא לשכוח לשטוף במים), מגרדים גזר אחד, מתבלים בכפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה ומלח (בין חצי כפית לכפית לפי הטעם).
מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה.
איך יודעים שהאורז מוכן? משך הכנת האורז המלא הוא 30-40 דקות. בודקים עם כף אם נשארו מים על התחתית. כשלא נשארו עוד מים, האורז מוכן.
סלט סלק
כאן יש שתי אפשרויות:
1. מקלפים 4 סלקים בינוניים ומבשלים במים עד שהם מתרככים.
2. ניתן לקנות בסופר סלק שהוא כבר מבושל.
חותכים לקוביות: 4 סלקים, שני אגסים.
מוסיפים צנוברים (ניתן לקלות אותם במחבת).
לרוטב: חצי לימון סחוט, שן שום כתושה, מעט שמן זית ומלח.
שעועית ירוקה בשום
מבשלים שעועית ירוקה עד שהיא מתרככת ומסננים את המים.
מוסיפים שומשום, שן שום כתושה ו-3 כפות רוטב סויה.
|