בס"ד
טיפול בקנדידה
כמו כל טיפול גם טיפול בקנדידה מתחיל באבחון הנכון. יש שיטות שונות ברפואה הטבעית שיכולות להצביע על חשד לקנדידה , אבל על סמך חשד בלבד לא מתחילים טיפול כל כך רציני, לא בקנדידה ולא בכל מחלה אחרת.
לפעמים, נוצר הרושם, שטיפול בקנדידה אינו מסובך וכל אחד שלמד משהו ברפואה הטבעית יכול לטפל בזיהום פטרייתי. המציאות היא אחרת לגמרי. הפטריות הן מהיצורים העמידים בטבע, ומי שסבל אי פעם מפטריות בציפורניים יוכל לאשר זאת.
כשהפטריות "התנחלו" במעיים, קשה מאד להפטר מהן. הקנדידה , יש לה אופי משלה, מתחפשת ומשתנה בהתאם לתנאים הסביבתיים. צריך לדעת ולהכיר את היכולות והתנאים שלה לשרוד, ובהתאם לגשת לטיפול.
עוד פעם, לא קל להיפטר מהפטריות. הטיפול בחולי קנדידה שייך לידיים מנוסות ומקצועיות. מדובר בזיהום וכל זיהום מביא איתו תופעות שונות מאדם לאדם. כמובן, אין טיפול סטנדרטי, לא לכולם יש את אותם תסמינים ולא לכולם מתאימה אותה הגישה.
חשוב לברר מה הגורם להתפרצות של קנדידה. אולי לקיחת אנטיביוטיקה בעבר או צריכה מופרזת של פחמימות, אולי חוסר איזון הורמונלי (אצל נשים), חומציות יתר במעיים, מתח מתמשך וכו'.
התזונה האנטי פטריתית גם היא לא תזונה סטנדרטית, התפריט צריך להיות מותאם כמובן למטופל. יש להבדיל בין אנשים סוכרתיים לאנשים עם היפוגליקמיה, בין אלו שסובלים מהשמנת יתר לאלו שבתת משקל וכדו'. חוסר הבנה בתזונה הנדרשת לטיפול בקנדידה, עלול לגרום לתוצאות לא רצויות ולהיפך הבריאות.
בניית התפריט צריכה לשקף את הצרכים האישיים של כל מטופל, להתייחס ליכולת שלו להתמיד, לאורח חייו וכמובן לרגישויותיו למזון. כמעט לכל אדם יש רגישויות שונות למזון שחשוב מאד לאבחן לפני בניית התפריט היום יומי. שוב, אין טיפול אחיד לכולם. התאמת התרופות, גם היא אינה פשוטה. בחירת התכשירים האנטי פטריתיים, תלויה ברמת הזיהום, סוג הפטריה, עוצמת התסמינים והיכולת של המערכת החיסונית להתגבר על הזיהום.
קורה לפעמים שבתחילת טיפול מרגישים מצוין, אבל אחרי חודש יש ירידה בהרגשה הטובה, והכל כאילו מתחיל מחדש.
את התופעה הזו אפשר למנוע אם יודעים שהפטרייה מסוגלת להתאים את עצמה לתנאים החדשים ולהתגבר על הטיפול.
כשהטיפול בקנדידה מתאים, רואים שיפור משמעותי כבר אחרי שבועיים עד חודש.
טיפול בקנדידה כיאות
ישנם הרבה תכשירים לטיפול בקנדידה וכדאי לדעת מה באמת עובד ויעיל ומה לא. גם שיקום פלורת המעיים לא פשוט ורק נטילת אסידופילוס, היא לא תמיד הפתרון. צמיחת הפלורה במעיים, תלויה ישירות ברמת ה PH .סביבה חומצית מידי במעיים, לא מיטיבה עם האסידופילוס, לעומת זאת היא מאפשרת את צמיחת הקנדידה. גם מעיים המלאים פסולת ורקבון לא יתרשמו מהפרוביוטיקה הטובה ביותר. לפני נתינת פרוביוטיקה, חייבים לייצר תנאים שיאפשרו צמיחה של פלורה בריאה במעיים. צריך לדעת מתי הידרותרפיה (קולינק) מועילה ומתי יש להימנע ממנה. גם ההיבט הרגשי, יש לו תפקיד חשוב בהחלמה. מאד קשה לגרום לשינויים משמעותיים בגוף כל עוד האדם עייף ותשוש או נמצא תחת לחץ מתמשך.
מכל הנקודות שהזכרנו, קל להבין שלא כל מטפל יכול ולטפל בקנדידה ובוודאי לא מומלץ טיפול עצמי. חשוב לפנות לנטורופת'ית שמוסמכ/ת לטיפול בקנדידה. כמו שאמרנו, המומחיות הינה של ידיים מנוסות ומקצועיות. התהליך הוא סיפור מורכב ולפעמים מתמשך, הבשורה הטובה היא שאפשר לנצח את הפטריה העקשנית כשמתעקשים ומתמידים.
ברפואה אין קסמים או קיצורי דרך, הריפוי הוא תהליך וכל אחד שמוכן לעשות את ההשתדלות למען בריאותו יכול להצליח.
גם אתם !
בהצלחה,
צוות רפואה שלמה