קנדידה

האתר הישראלי לקנדידה

04-8623901

דניאלה שפי
מומחית לרפואה טבעית
ואבחון וטיפול בקנדידה

להזמנת תור לדניאלה

פורום קנדידה

עדכונים בנושא הקנדידה

הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם

האם את/ה מטפל/ת מוסמכ/ת?
הודעה עם תוכן; לחץ להצגת ההודעה בדף נפרד  חייבת תשובה דחוף אני בלחץ חייבת שיענו לי כמה שיותר מהר כי אני מפחדתגלית 15:54 26/09/10
שלום לך!יש לי קנדידה אני משתדלת לא לגעת במזונות שמכילים שמרים סוכר קמח לבן לא נוגעת ברטבים מיונז וכדו' אני אוכלת פעם ביום יש ימים שלא אגס או תפוח במקום עוגיה חיפשתי באינטרנט מידע על קנדידה וראיתי כתבה על קנדידה מזונות מותרים ואסורים אבל ממש לא הגיוני כל כך רחוק ממה שמופיע אצלכם שזה די הפחיד אותי גרם לי לחשוב שאולי אני לא שומרת כמו שצריך למשל פירות ופחמימות אף פעם לא אכלתי ביום יום תמיד אכלתי ביום יום רק מעט ירקות לא אכלתי אוכל מבושל רק בשבת אבל דווקא היום כשיש לי את הקנדידה ההורים שלי התחילו לשגע אותי שאני חייבת להתחיל לאכול אבא שלי מכריח אותי לאכול פרי פעם ביום הוא אומר שהרופאה שלי אמרה שמותר לי הכל חוץ משמרים וסוכר ולכן אני חייבת לאכול בכל יום לחם שאור יש לי של ד"ר מרק - שיפון ויש לי מקמח מלא ומחמצת ופרי פעם ביום לפחות וארוחה מבושלת קטניות עם עוף או חזה עוף או אורז מלא הוא פשוט מכריח אותי ואני מתחילה לפחד שמא זה יהרוס לי את הדיאטה כי אני יודעת שלא כדאי לאכול פחמימות ועדיף לאכול בעיקר ירקות ועכשיו אני דווקא ממעטת בירקות בגלל שאם אני אוכל ארוחה מבושלת אני לא אהיה מסוגלת להכניס לגוף שלי ירקות אני ממש מבולבלת מה מותר ומה אסור האם צריך לאכול רק ירקות ופעם בשבוע מנת בשר או דגים האם אסור לאכול בכל יום פחמימה ההורים שלי פשוט רוצים שאתחיל לאכול בגלל שעד עכשיו כמעט לא אכלתי בעיקר מעט מאוד ירקות ממש מעט ואני מפחדת שדווקא עכשיו כשיש לי את הקנדידה אולי אם אני מוסיפה מוצרים שעדיף לא לגעת כמו לחם ללא שמרים פריכיות אורז פירות:אגס,תפוח אם אפשר שתכתבי לי בקצרה פחות או יותר מה מומלץ לאכול בבוקר בצהרים האם זה בסדר שלמרות שאף פעם לא אכלתי ביום יום ארוחה מבושלת לחם ופירות האם זה בסדר שעכשיו עם הדיאטה לקנדידה אני אוכל פעם ביום סנדביץ עם טחינה או טונה במים אם ירק או פריכיות אורז ואגס או תפוח ביום ובצהרים ארוחה מבושלת אני מפחדת שזה יגדיל לי את הקנדידה אני מצרפת את הרשימה של מה שקרתי באתר בכתבה ואשמח אם תאמרי לי אם זה הגיוני שכל הרשימה הזו נכונה כי ברשימת המזונות האסורים כתוב כל כך הרבה דברים שאצלכם כתוב שמותר וזה גרם לי לפחד כמו פריכיות אורז לחם שאור כתוב רק בשבת כזית פירות שום חי וכדו' הנה הרשימה: מוצרים שאסור לאכול בזמן טיפול בפטריה, מאכלים המכילים סוכר, מאכלים המכילים קמח לבן או דגנים מעודנים (ללא קליפה), מאכלים המכילים שמרים, פטריות, מאכלים הנעשים בהתססה ע"י שמרים (בירה, יין), מוצרי חלב – כולל פרה, עזים וכבשים יוגורט מכל הסוגים, פירות טריים, פירות יבשים, דבש, אלכוהול, חומרים משמרים,מונסודיום גלוטמט, צבע מאכל ואבקת אפיה, סודה לשתייה, סלען תמרים או סוכרזית, מיץ טבעי או דיאט, כל סוכר או ממתיק ומתוק אחר, בשר בקר, איברים פנימיים, מטוגן או שרוף, קפה או משקאות חריפים, ממתקים, שוקולדים, עוגות, עוגיות מכל סוג,חרדל,מיונז מכל הסוגים,רטבים מכל הסוגים,שום חי, חומץ,חזרת,ירקות חמוצים או כבושים, סלק חי או מבושל, לחם עם שמרים,מוצרי סויה ,גבינת טופו וחלב סויה.למטופלים שקיבלו הנחיה ניתן להמתיק בסטיביה.בשבת ניתן לאכול לחם ללא שמרים ממה שמצוין בתפריט בכמות כזית (שתיים עד שלוש סעודות, לא יותר). מומלץ להתייעץ עם טל טלפונית לגבי השבת.



מוצרים שמותר לאכול בזמן הטיפולתזונה המושתת על דגנים מלאים, קטניות, מעט חלבונים מן החי ומעט ככל האפשר מזון מתועש.ביצים – חובה ארבע בשבוע. ניתן להוסיף עוד 4 חלבונים של ביצה (רק את הלבן בהוראה של טל).קטניות ממה שמותר בתפריט, בכמות של רבע כוס יבש, לפני השריה במיים.אורז אדום בכמות של רבע כוס יבש לארוחה או אורז בושמתי מלא.כוסמת, קינואה, דוחן, גריסי פנינה, פריכיות אורז מלא- פחות מומלץ וללא מלח, אמרנט.דגים בין 2-4 פעמים בשבוע. מוצרי בשר פעמיים בשבוע.פולי סויה בהקפאה, תרמילים (אדממה).טמפה, בכמות שליש חבילה לארוחה (ראה חוברת הסבר לתפריט)שקדים ואגוזים, טחינה, שמן זית, שמן קנולה.להרבות בירקות מכל הסוגים שמותר בתפריט.מרק ירקות.ניתן לטחון חצי ק"ג קינואה ביחד עם חצי ק"ג כוסמת או עם דוחן או עם גריסי פנינה, להוסיף חצי כוס שמן זית, כף מלח סלעים או מלח ים אטלנטי + כף קימיל גדולה, מותר להוסיף כף עד שניים סלען תמרים ללא סוכר (מומלץ אורגני של חברת "נאות סמדר"). להוסיף מים, לערבב את הכל לעיסה אחידה, לעשות לחמניות ולשים בתנור בטמפ' 140 מעלות. מתחת למגש זה לשים מגש עם מים על מנת שלא יישרפו הלחמניות. זמן האפייה בין 30-40 דק', לעקוב אחרי הלחמניות ולראות אם הן מוכנות או שניתן להוסיף עוד זמן אפייה.בסלען התמרים למרות שהוא מתוק ניתן להשתמש באפיית הלחמניות, מאחר ויש בו חומצה קפרילית והיא אינה מזיקה לפטרייה. בסלען תמרים זה ניתן להשתמש אך ורק כתוספת ללחמניות (באפייה) ולא בשאר המאכלים או כממתיק לשתייה בזמן הטיפול בפטרייה.מכל הנ"ל מותר לאכול רק במידה וצוין בתפריט או באבחון.
תגובה עם תוכן; לחץ להצגת ההודעה בדף נפרד   הרבה שאלותשליחת דוא"ל לכותב ההודעהענת טל 21:58 27/09/10
אני רואה שיש לך הרבה שאלות ואת זה אנחנו מעודדים. חשוב שהמטופל יהיה כמה שיותר מעורב בטיפול שלו ויבין את הרציונל שעומד מאחורי הטיפול.

אני ממליצה לך לפנות לנטורופת/ית מוסמכ/ת לטיפול בקנדידה על מנת שתשב איתך בצורה מסודרת ותענה לך על כל השאלות.

ענת טל
נטורופתית (N.D)
www.1818.co.il/index2.php?id=87&lang=HEB


 



 

       יש לכם שאלות על אבחון קנדידה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

 

   רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו?      אין לי שום שאלות אני רוצה להזמין את הבדיקה עכשיו