מתכון ללחם טחינה | רותם | 13:13 01/09/15 | |||||
לחם טחינה
מתגעגעים ללחם? זה אולי המתכון הכי פשוט והכי מספק שתוכלו להכין כדי לענות על הצורך בלחמנייה טריה שיצאה מהתנור. בפעם הראשונה שהגר הכינה את המתכון הזה, לא יכולתי להאמין לה שאין במרכיבים שום סוג של קמח או דגן אחר. ההשפעה של לחמניות הטחינה על הסוכר בדם היא מינימלית ביותר, בערך 3 גרם פחמימות ללחמניה (מחושב על פי טחינה גולמית אורגנית הרדוף) לחמניות הטחינה יכולות לגוון את התפריט שלכם ואפשר למרוח עליהן חמאה, אבוקדו, סלמון מעושן או כל מה שעולה על דעתכם (ושנמוך בפחמימות כמובן) טיפ נוסף, אם אתם לא חובבי טחינה גדולים חכו מעט שיתקררו הלחמניות לפני שתאכלו אותן, כי כשהן חמות מדי טעם הטחינה עלול להיות מודגש. לחמניות טחינה ( שתי לחמניות ) חומרים: · 4 כפות חמאת שקדים (לא הכרחי אבל טעים) · 2/3 (שני שליש) כוס טחינה גולמית · 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה · חצי כפית מיץ לימון או חומץ תפוחים · 2 ביצים הכנה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עד שנוצרת תערובת דביקה דמוית בצק. ככל שהתערובת תהיה יותר דביקה ופחות קלה לערבוב, הלחמניות יצאו קשות ויבשות יותר, מתנפחות יותר ושומרות על צורה של לחמניה. ונהפוך הוא – ככל שהתערובת דלילה יותר, יצאו לחמניות רכות ו"בייצתיות" יותר. כל אחד וההעדפה שלו, צריך לשחק עם זה 3. מעבירים את התערובת לתבנית: בעזרת הכף שאיתה ערבבנו את התערובת יוצרים שתי תלוליות בצק עגולות. 4. אופים 20-15 דקות, או עד שנוצר קראסט פריך קצת כדי להגיע למרקם הנכון. והלחמניות השחימו קצת. גיוון: לפני האפייה, מפזרים על הלחמניות שומשום ומלח גס. (מומלץ מאוד) ניתן גם לאפות את ה"בצק" בצורת מקלות דקים כתחליף מושלם וממכר לבייגלה, או כמקלות גריסיני עבים, כמו בתמונה למטה. לא לשכוח את השומשום והמלח הגס! בתיאבון :) |
|||||||
פורום קנדידה
עדכונים בנושא הקנדידה
הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי
רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו? אין לי שום שאלות אני רוצה להזמין את הבדיקה עכשיו