קנדידה

האתר הישראלי לקנדידה

04-8623901

דניאלה שפי
מומחית לרפואה טבעית
ואבחון וטיפול בקנדידה

להזמנת תור לדניאלה

פורום קנדידה

עדכונים בנושא הקנדידה

הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם

האם את/ה מטפל/ת מוסמכ/ת?
הודעה עם תוכן; לחץ להצגת ההודעה בדף נפרד  מה עושים שבא מתוק? - תגובה על תגובהתהילה 22:39 04/02/20
    תגובה
היי,
האם מותר לאכול שוקולד ללא סוכר, אך עם ממתיקים מלאכותיים?
כמובן במידה- 2 קוביות ליום.
תודה
תגובה עם תוכן; לחץ להצגת ההודעה בדף נפרד   מה עושים כשבא מתוק?-תגובהרותם 11:42 05/02/20
שלום תהילה
לאוהבי ומכורי השוקולד בזמן הדיאטה לקנדידה יש שתי אופציות:
1. שוקולד קנוי ללא סוכר ואז אפשר לאכול ממנו 1-2 קוביות פעם ביומיים
הנה קישורים:
שוקולד ללא סוכר: http://bit.ly/2Z7Ww1z
http://bit.ly/2KnoYbA
2. להכין שוקולד ממותק בסטיביה בבית ואז אפשר לאכול ממנו ללא הגבלה.
מתכון:
שוקולד ללא סוכר
מרכיבים:
• 50-75 ג' חמאת קקאו
• 50 ג' מסת קקאו
• סטיביה או ממתיק מותר אחר לפי הטעם
• מעט מלח גס (אופציונל)
כלים:
אפשר להכין את השוקולד בתבניות סיליקון ייעודיות, אבל אני אוהבת במיוחד להכין אותו בחתיכות גדולות ("Bark")כמו בתמונה למטה. אם בוחרים להכין Bark צריך להצטייד בכלי שטוח כלשהו, בערך בקוטר של 10-15 ס"מ, מרופד בנייר אפייה.
ההכנה:
היחס בין מסת הקקאו וחמאת הקקאו יקבע עד כמה השוקולד יזכיר יותר שוקולד חלב או שוקולד מריר. אפשר להתחיל מכמויות שוות של מסת קקאו וחמאת קקאו (מתקבל שוקולד כהה, מריר ועשיר מאוד) להמשיך להוסיף חמאת קקאו לפי הטעם. אחרי הפעם הראשונה קל יותר לדעת מה הכמויות המתאימות.
• ממיסים יחד את מסת הקקאו וחמאת הקקאו. אפשר במיקרו בפולסים של 20 שניות ואפשר בשיטת ה"סיר הכפול".
• טועמים ומחליטים אם רוצים להפוך את השוקולד ליותר "חלבי" (להוסיף עוד חמאת קקאו) או יותר "מריר" (מוסיפים עוד מסת קקאו)
• מוסיפים סטיביה לפי הטעם (חצי טפטפת במקרה שלי) ומערבבים היטב.
אופציות לגיוון:
• חצי כוס תערובת אגוזים ושקדים.
• פצפוצי אורז מלא
• פיסטוקים
• פקאנים
• חמוציות ללא סוכר

מכאן המתכון מתפצל לשניים:
1. בתבניות סיליקון אישיות:
o יוצקים מעט מתערובת השוקולד לכל אחד מהשקעים, רק לכיסוי הקרקעית.
o מכניסים את התבנית למקפיא ל-5 דקות.
o מוציאים את התבנית ומניחים אגוז או שניים בכל אחד מהשקעים + גרגר מלח גס (אופציונלי. בשוקולד שבתמונה הוספתי גם קצת קוקוס)
o ממלאים את השקעים בתערובת השוקולד עד הסוף.
o מכניסים את התבנית למקפיא ל-10 דקות.
o שומרים את השוקולד במקפיא או במקרר.

2. ל"בארק" (גוש) שוקולד:
• מפזרים את האגוזים הקלויים על נייר האפייה.
• יוצקים מעליהם חצי מכמות השוקולד ומפזרים כמה גרגירי מלח גס (אופציונלי)
• מכניסים את הכלי למקפיא ל-5 דקות.
• מוציאים את הכלי מהמקפיא ושופכים על תערובת השוקולד והאגוזים שהתקשתה בינתיים את שאר השוקולד.
• מכניסים את הכלי למקפיא לעוד 10 דקות.
• מוציאים את השוקולד ושוברים לחתיכות בעזרת נעיצות סכין (השוקולד נמס בקלות לכן מומלץ לגעת בו כמה שפחות)
• שומרים את השוקולד במקפיא או במקרר.

בהצלחה ותאבון
רותם רוזנברג ND
תגובה עם תוכן; לחץ להצגת ההודעה בדף נפרד   מה עושים שבא מתוק? - תגובה על תגובהתהילה 23:11 05/02/20
תודה על התשובה המפורטת, עזרת לי מאוד!