עלי גפן-האם באמת מותרים,,? | שושי | 13:21 30/10/10 | |||||
שבת שלום,
נשאלה פה בפורום שאלה לגבי האם ניתן להכין ולאכול עלי גפן ממולאים. בעקבות תשובה חיובית,הכנתי היום עלי גפן ממולאים באורז מלא, ולאחר מכן,הבחנתי במרכיבים של העלי גפן במלח של חברת "וילי פוד": עלי גפן,מלח,חומצת לימון,חומרים משמרים{פוטסיום סורבט E202,סודיום בנזואט E211},אנטיאוקסידנט{סודיום מטביסולפיט E223}. האם באמת מותר לנו לאכול עלי גפן אלו?? תודה מראש. שושי. |
|||||||
חומרים משמרים | ענת טל | 20:19 01/11/10 | |||||
היי שושי, אני שמה לב שאת תמיד בודקת את הרכיבים, ואפילו על מזונות שנראים "תמימים". כל הכבוד!
ואם כבר ציינת את הרכיבים על עלי הגפן, אז בדקתי בשבילך מה כל המספרים האלו אומרים. E-202 - זהו חומר משמר קוטל חיידקים ופטריות. שמים אותו במזונות השונים כדי שלא יתקלקלו על המדף. הוא עלול לגרום לתגובות אלרגיות אצל בני אדם רגישים. באיחוד האירופי הוחלט שמעבר לכמות של 25/מ"ג/ק"ג משקל גוף, עלול החומר לפגוע בבריאותו של אדם. E-211 - חומר קוטל חרקים ומונע פטריות מסוג השמרים. בשל רעילותו הוא אסור במספר ארצות ומוגבל על ידי החוק בארה"ב לכמות של 0.1% מהמזון או המשקה. עלול לגרום בעיקר לאלרגיות, לאסתמה, להיפראקטיביות, להפרעות קשב ולהפרעות ריכוז, לפריחה על העור ולהפרעות עיכול. E-223 - זהו חומר מחטא, מלבין, קוטל חיידקים ופטריות ונוגד חימצון. עלול לגרום לתופעות של אלרגיה, לגרום או להחמיר אסתמה, לפגוע במערכת העיכול ולהרוס ויטמינים חיוניים. לא קשה להבחין עד כמה המוצר הזה לא בריא. בתור אחת שאוהבת מאוד עלי גפן ממולאים (מאוד מאוד..) אני מציעה שנתחיל לקטוף אותם טריים. קיבלתי פעם טיפ, שהכי טוב לקטוף עלים בגודל בינוני. מה לא עושים בשביל עלי גפן... ענת טל נטורופתית (N.D) www.1818.co.il/index2.php?id=87&lang=HEB |
|||||||
פורום קנדידה
עדכונים בנושא הקנדידה
הרשמו לקבלת עדכונים, מחקרים, סקרים, מאמרים וכל העדכונים שמגיעים אלינו מכל העולם בנושא הקנדידה ישירות לאי מייל שלכם
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי
רוצים להזמין בדיקת צואה מעבדתית עכשיו? אין לי שום שאלות אני רוצה להזמין את הבדיקה עכשיו